ta emot betalningar i kryptovalutor

Ta emot betalningar i kryptovalutor

Att ta emot betalningar i kryptovalutor kan vara en lönsam affär för företagare. Med ökande popularitet för kryptovalutor kan det vara en smart idé att erbjuda det som ett betalningsalternativ. Men hur fungerar det egentligen? Här går vi igenom stegen för att ta emot krypto som betalning och hur du kan använda NowPayments WooCommerce-plugin för att enkelt integrera kryptovalutor på din e-handelsplattform.

Vad är kryptovaluta?

Kryptovaluta är en digital valuta som bygger på kryptografi för att säkra och verifiera transaktioner samt för att skapa nya enheter. Kryptovalutor används för att köpa varor och tjänster online och kan också användas för att investera och spekulera på marknaden.

Varför ta emot betalningar i kryptovalutor?

Att ta emot kryptovalutor som betalning har flera fördelar. För det första är det enkelt och säkert att ta emot betalningar i kryptovalutor. Transaktioner sker direkt mellan köpare och säljare och det finns inga mellanhänder som tar en del av transaktionsavgiften. För det andra kan du nå nya kunder som är intresserade av kryptovalutor och som söker efter företag som accepterar betalningar i krypto. För det tredje kan det ge dig en konkurrensfördel gentemot dina konkurrenter som inte accepterar krypto som betalning.

Steg för att ta emot betalningar i kryptovalutor

Att ta emot kryptovalutor som betalning är en enkel process. Här är stegen du behöver följa:

Steg 1: Skapa en plånbok för kryptovalutor

Innan du kan ta emot betalningar i kryptovalutor behöver du skapa en plånbok för kryptovalutor. En plånbok är en digital plats där du kan förvara dina kryptovalutor. Det finns olika typer av plånböcker för kryptovalutor, inklusive mobilplånböcker, webbplånböcker och hårdvaruplånböcker. Det är viktigt att du väljer en plånbok som passar dina behov och som är säker.

Steg 2: Välj en kryptovaluta att acceptera

Nästa steg är att välja vilka kryptovalutor du vill acceptera som betalning. Det finns många olika kryptovalutor att välja mellan, inklusive Bitcoin, Ethereum, Litecoin, JASMY, och Ripple. Det är viktigt att du gör din forskning och väljer en kryptovaluta som är populär och som har en stabil marknad.

Steg 3: Integrera kryptovalutor på din e-handelsplattform

Nu när du har förstått fördelarna med att och ta emot kryptovalutor som betalning på din e-handelsplattform och har valt en pålitlig leverantör som NowPayments, är det dags att integrera kryptovalutor på din plattform. Följ dessa steg för att komma igång:

 1. Skapa ett NowPayments-konto och verifiera ditt konto. Innan du kan använda NowPayments WooCommerce-plugin eller API, måste du skapa ett konto på NowPayments-webbplatsen och verifiera ditt konto. Detta är en enkel process som vanligtvis kräver en giltig e-postadress och telefonnummer.
 2. Ladda ner NowPayments WooCommerce-plugin och installera det på din e-handelsplattform. Besök NowPayments WooCommerce-plugin-sidan och ladda ner plugin-filen till din dator. Logga in på din WooCommerce-butiks adminpanel och gå till “Plugins” och välj “Lägg till ny”. Klicka på “Ladda upp plugin” och välj filen som du precis har laddat ner. När plugin-filen har laddats upp, aktivera den på din plattform.
 3. Konfigurera NowPayments WooCommerce-plugin. Efter att ha aktiverat pluginet på din plattform, måste du konfigurera pluginet för att kunna ta emot betalningar i kryptovalutor. Gå till “WooCommerce” och välj “Inställningar”. Klicka sedan på “Betalningar” och välj “NowPayments” bland alternativen. Ange dina NowPayments-inloggningsuppgifter och konfigurera dina önskade inställningar för betalningar.
 4. Testa din krypto-betalning. Innan du börjar ta emot riktiga betalningar i kryptovalutor, är det viktigt att testa din betalningsprocess. Skapa en testorder och genomför en krypto-betalning för att säkerställa att allt fungerar korrekt.
 5. Marknadsför dina nya betalningsalternativ. När du har konfigurerat och testat dina betalningsalternativ, är det dags att marknadsföra dem till dina kunder. Berätta för dem om fördelarna med att betala med kryptovalutor och hur enkelt det är att göra det på din plattform.

Steg 4: Använd NowPayments WooCommerce-plugin för att ta emot betalningar i kryptovalutor

Ett enkelt och smidigt sätt att integrera kryptovalutor på din e-handelsplattform är att använda NowPayments WooCommerce-plugin. Detta plugin tillåter dig att enkelt acceptera kryptovalutor som betalning på din WooCommerce-butik. Pluginet stödjer över 50 olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Detta innebär att du kan acceptera betalningar från kunder över hela världen, oavsett vilken kryptovaluta de använder.

För att använda NowPayments WooCommerce-plugin behöver du först skapa ett konto på NowPayments webbplats. När du har skapat ett konto kan du ladda ner pluginet från WordPress-pluginsidan och installera det på din WooCommerce-butik. När pluginet är installerat behöver du bara konfigurera inställningarna för att börja acceptera kryptovalutor som betalning.

Steg 5: Marknadsför att du kan acceptera och ta emot betalningar i kryptovalutor

När du har integrerat kryptovalutor på din e-handelsplattform är det viktigt att marknadsföra det till dina kunder. Detta kan göras genom att lägga till en banner eller en logotyp som visar att du accepterar kryptovalutor som betalning på din hemsida. Du kan också skapa marknadsföringskampanjer på sociala medier för att informera dina kunder om att du nu accepterar kryptovalutor som betalning.

ta emot betalningar i kryptovalutor


Fördelar med att använda NowPayments WooCommerce-plugin

NowPayments WooCommerce-plugin erbjuder flera fördelar för företagare som vill ta emot kryptovalutor som betalning. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 • Enkel integration på din WooCommerce-butik
 • Stödjer över 50 olika kryptovalutor
 • Säker betalningstransaktioner
 • Inga dolda avgifter
 • Möjlighet att nå nya kunder som är intresserade av kryptovalutor

Sammanfattning

Att ta emot betalningar i kryptovalutor kan vara en lönsam affär för företagare. Genom att använda NowPayments WooCommerce-plugin kan du enkelt integrera kryptovalutor på din e-handelsplattform och ta emot betalningar från kunder över hela världen. Att marknadsföra att du accepterar kryptovalutor som betalning kan också hjälpa dig att nå nya kunder och ge dig en konkurrensfördel gentemot dina konkurrenter.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

 1. Är det säkert att ta emot betalningar i kryptovalutor?
  Ja, transaktioner i kryptovalutor är säkra och verifieras av ett decentraliserat nätverk. Det är dock viktigt att du använder en säker plånbok för att förvara dina kryptovalutor.
 2. Vilka kryptovalutor kan jag acceptera med NowPayments WooCommerce-plugin?
  NowPayments WooCommerce-plugin stödjer över 50 olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum, Litecoin och Ripple.
 3. Tar NowPayments ut några avgifter för att använda deras WooCommerce-plugin?
  NowPayments tar inte ut några dolda avgifter för att använda deras WooCommerce-plugin. De tar endast ut en transaktionsavgift på 0,5% för varje betalning i kryptovaluta som görs på din e-handelsplattform.
 4. Kan jag fortfarande ta emot betalningar i traditionella valutor om jag använder NowPayments WooCommerce-plugin?
  Ja, du kan fortfarande ta emot betalningar i traditionella valutor som USD eller EUR samtidigt som du accepterar kryptovalutor som betalning.
 5. Kan jag använda NowPayments WooCommerce-plugin även om jag inte har en WooCommerce-butik?
  Nej, NowPayments WooCommerce-plugin är specifikt utformat för att integreras med WooCommerce-butiker. Om du inte har en WooCommerce-butik kan du istället använda NowPayments API för att integrera kryptovalutor på din e-handelsplattform.