wordpress tillägg

Installera WordPress tillägg

WordPress-tillägg kan vara ett kraftfullt verktyg för att lägga till funktionalitet till din WordPress-webbplats. Det finns tusentals WordPress-tillägg att välja mellan, men det kan vara en utmaning att hitta rätt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom stegen för att installera WordPress-tillägg på din webbplats.

Vad är ett WordPress-tillägg?

Ett WordPress-tillägg är en bit kod som du kan lägga till din WordPress-webbplats för att lägga till funktionalitet. Till exempel kan du lägga till ett kontaktformulär, en e-handelsfunktion eller en social delningsknapp. WordPress-tillägg kan laddas ner från WordPress.org eller från andra tredjepartswebbplatser.

Steg för att installera WordPress tillägg

Att installera WordPress-tillägg är en enkel process. Följ dessa steg för att lägga till funktionalitet till din webbplats:

Steg 1: Hitta ett tillägg

Det första steget för att installera ett WordPress-tillägg är att hitta ett som passar dina behov. Du kan hitta tillägg på WordPress.org eller på andra tredjepartswebbplatser. Använd sökfunktionen för att hitta tillägg genom att söka efter nyckelord eller funktionalitet.

Steg 2: Ladda ner tillägget

När du har hittat ett tillägg som du vill installera, klickar du på knappen “Ladda ner” eller “Download”. Tillägget laddas ner som en zip-fil till din dator.

Steg 3: Logga in på din WordPress-webbplats

Logga in på din WordPress-webbplats genom att navigera till din webbadress med tillägget “/wp-admin”. Ange dina inloggningsuppgifter och klicka på “Logga in”.

Steg 4: Gå till “Tillägg” i WordPress-menyn

När du har loggat in på din WordPress-webbplats går du till “Tillägg” i WordPress-menyn till vänster på skärmen. Klicka på “Tillägg” för att öppna Tilläggssidan.

Steg 5: Klicka på “Lägg till nytt”

På Tilläggssidan klickar du på “Lägg till nytt” längst upp på sidan. Detta öppnar sidan för att lägga till nya tillägg.

Steg 6: Välj “Ladda upp tillägg”

På sidan för att lägga till nya tillägg klickar du på “Ladda upp tillägg” längst upp på sidan. Detta visar en knapp för att välja en fil att ladda upp.

Steg 7: Välj tilläggsfilen

Klicka på knappen för att välja fil och navigera till den zip-fil som du laddade ner i steg 2. Välj filen och klicka på “Öppna”.

Steg 8: Klicka på “Installera”

Efter att du har valt tilläggsfilen, klickar du på “Installera” för att börja installationsprocessen. WordPress kommer att ladda upp och installera tillägget.

Steg 9: Aktivera tillägget

Efter att tillägget har installerats kan du aktivera det genom att klicka på “Aktivera” på installationsframgångssidan. Om du inte vill aktivera tillägget direkt kan du också välja att spara det som en utkast och aktivera det senare.

Steg 10: Konfigurera tillägget

När du har aktiverat tillägget kan du behöva konfigurera det. Beroende på tillägget kan det finnas inställningar som du behöver justera för att tillägget ska fungera som det ska.

Tips för att välja tillägg

När du väljer tillägg till din WordPress-webbplats finns det några saker att tänka på:

 • Kontrollera betyg och recensioner: Läs vad andra användare har sagt om tillägget innan du installerar det.
 • Se till att det är kompatibelt med din WordPress-version: Kontrollera att tillägget är kompatibelt med din version av WordPress för att undvika problem.
 • Tänk på funktionalitet: Se till att tillägget verkligen tillför något värdefullt till din webbplats och att det inte kommer att sakta ner din webbplats.
 • Välj tillförlitliga källor: Ladda ner tillägg från tillförlitliga källor för att undvika att ladda ner skadlig kod.

Avslutande tankar

Att installera WordPress-tillägg är en enkel process som kan lägga till värdefull funktionalitet till din webbplats. Se till att välja tillförlitliga källor och tänk på funktionalitet när du väljer tillägg. Genom att följa dessa steg kan du snabbt och enkelt installera tillägg på din WordPress-webbplats.

FAQs

 1. Kan jag installera flera WordPress-tillägg samtidigt?

  Ja, du kan installera flera tillägg samtidigt på din WordPress-webbplats.
 2. Behöver jag ta bort gamla tillägg innan jag installerar nya?

  Det är inte nödvändigt att ta bort gamla tillägg innan du installerar nya, men det kan vara bra att rensa upp din webbplats ibland.
 3. Vilka typer av tillägg finns tillgängliga för WordPress?

  Det finns tusentals tillägg tillgängliga för WordPress, inklusive e-handelstjänster, säkerhetstjänster och sociala mediatillägg.
 4. Är alla WordPress-tillägg gratis att ladda ner och använda?

  Nej, inte alla WordPress-tillägg är gratis att ladda ner och använda. Vissa tillägg kan ha en engångsavgift eller en prenumerationsavgift.
 5. Hur vet jag om ett tillägg är säkert att använda?

  Innan du installerar ett tillägg är det viktigt att kontrollera dess betyg och recensioner från andra användare. Se också till att ladda ner tillägg från tillförlitliga källor för att undvika att ladda ner skadlig kod.
 6. Vad ska jag göra om ett tillägg inte fungerar som det ska?

  Om ett tillägg inte fungerar som det ska kan du prova att inaktivera och avinstallera det. Du kan också kontakta tilläggets utvecklare för hjälp.
 7. Kan jag ta bort ett tillägg från min WordPress-webbplats när som helst?

  Ja, du kan ta bort tillägg från din WordPress-webbplats när som helst genom att gå till “Tillägg” i WordPress-adminpanelen och klicka på “Avinstallera”.
 8. Hur ofta ska jag uppdatera mina WordPress-tillägg?

  Du bör uppdatera dina WordPress-tillägg så snart nya uppdateringar är tillgängliga för att hålla din webbplats säker och fungera som den ska.
 9. Finns det några gratis WordPress-tillägg som jag rekommenderas att använda?

  Det finns många gratis WordPress-tillägg som är mycket användbara, inklusive Yoast SEO, Jetpack och Contact Form 7.
 10. Kan jag skapa mina egna WordPress-tillägg?

  Ja, om du har kunskap om programmeringsspråket PHP och WordPress-plugin-utveckling kan du skapa dina egna WordPress-tillägg. Det finns också många resurser tillgängliga på nätet för att hjälpa dig komma igång.